Nieuws

Nieuws Museale Hoek

Inmiddels heeft op 21 januari 2017 de schaatstentoonstelling plaatsgevonden. 

Deze tentoonstelling was het eerste gezamenlijke project van de partners binnen de Museale Hoek. Het bleek een enorm succes te zijn. Veel oud schaatsers  met of zonder elfstedentocht kruisje kwamen de tentoonstelling bezoeken. De vitrines lagen vol met oude schaatsherinneringen en de sfeer was geweldig. Er was muziek verzorgd door Harmonie Excelsior en de Limmer Druppels voorzien van erwtensoep, glühwein, chocolademelk, bier en jägermeister. 

DE HORTUS BULBORUM OP TV

DE HORTUS BULBORUM IN HET TV PROGRAMMA ‘BINNENSTE BUITEN’. Op 11 april 2017 om 18.45.

In het voorjaar van 2016 heeft de KRO-NCRV opnames gemaakt van de Hortus Bulborum. Deze opnames geven een prachtig beeld van de collectie's op de tuin.

Anton Nijssen neemt u mee tussen de bloeiende bollen en laat u kennis maken met de unieke museumtuin in al zijn facetten en met de geschiedenis en verhalen over de historische bloembollen van de Hortus Bulborum.

OFFICIËLE OPENING HORTUS BULBORUM OP 5 APRIL 2017.

Op 5 april a.s. wordt onze tuin officieël geopend door de Heer Henk Brandsma uit Limmen. Henk is Neerlandicus en zeer begaan met de cultuur in het dorp Limmen.

Momenteel is hij bezig met het schrijven van een boek over de Limmer Bloembollenteelt uit de vorige eeuwen. In dit boek worden een aantal prominente Oud Limmer bollenbedrijven toegelicht en kwekers geïnterviewd.

De bollen zijn weer geplant

Inmiddels zijn alle bollen weer geplant. Onder prima weersomstandigheden zijn  de tulpen, hyacinten, fritillaria’s en crocussen weer de grond in gegaan en toegedekt met een lekker warm laagje stro.

Lees meer: De bollen zijn weer geplant

Rooimachine

Zoals u kunt zien bij Werkzaamheden wordt het rooien van onze bollen nog steeds met de hand gedaan. Onze rooiers groep wordt echter steeds ouder en verjonging blijft uit.

Het bestuur heeft zich beraad over hoe dit in de toekomst zal moeten gaan. Wij willen dan ook een rooimachine ontwikkelen welke geschikt is voor het rooien van kleine partijtjes zoals deze op de Hortus zijn aangeplant.

Dit wordt echter een vrij kostbaar project. Reden waarom het bestuur onlangs een actie op touw heeft gezet om gelden voor dit project in te winnen.

Voortuin

Na een herfst en een winter van hard werken ligt onze voortuin er momenteel prachtig bij. De werkzaamheden zijn verricht door hoveniers- leerlingen van het Clusius College uit Alkmaar o.l.v. Mevrouw Janine Jonker.

Lees meer: Voortuin

Hortus Bulborum weer present op de Lentetuin in Breezand

Ook dit jaar zijn we weer present op de Lentetuin in Breezand, die geopend is van 2 t/m 6 maart 2017.

Een paar foto’s van de inzending van de Hortus Bulborum bij de Lentetuin 2016 in Breezand waar onze enthousiaste collega bestuurders Nic en Max een bijzonder fraaie showopstelling hebben neergezet.