Hortus Bulborum introduceert een veelbelovende ontwikkeling.

Limmen, 26 september 2023 – Hortus Bulborum, de enige tuin ter wereld met een enorme collectie van historische voorjaars-bolgewassen, heeft vandaag een veelbelovende ontwikkeling aangekondigd, namelijk de introductie van de in flow schuimmachine van Total Systems. De in lijn schuimmachine is een innovatieve machine en ontworpen om bloembollen op een geheel nieuwe manier te behandelen met gewasbeschermingsmiddelen, door gebruik te maken van een uniek schuimproces dat de duurzaamheid en effectiviteit van de teelt aanzienlijk verbetert. 

Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse toonaangevende organisaties, waaronder: Innovatiefonds Hagelunie, Rabobank, CNB, Vertify, en de Keukenhof. Zonder deze sponsoren zou de introductie van de in lijn schuimmachine niet tot stand zijn gekomen.

De in lijn schuimmachine is een krachtig hulpmiddel in de moderne bloembollenteelt. Het proces van schuimen is geoptimaliseerd om de behandeling van bloembollen tot een minimum te beperken, met respect voor het milieu en zonder in te boeten aan efficiëntie. Het schuim omsluit de bloembol volledig, waardoor de impact van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum wordt beperkt en tegelijkertijd een consistente dekking wordt gegarandeerd. Ook fysiek is dit een prettige manier van werken die een behoorlijke verlichting geeft aan de medewerkers van de Hortus.

 

 

De Hortus Bulborum is trots om als een van de weinige gebruik te kunnen maken van deze baanbrekende introductie. Dankzij de genereuze steun van de organisaties, waaronder: Innovatiefonds Hagelunie, Rabobank, CNB, Vertify, en de Keukenhof, is dit project mogelijk gemaakt. De Hortus Bulborum wil deze sponsoren dan ook hartelijk bedanken.

 Over de Hortus Bulborum

De Hortus Bulborum is de enige bollentuin ter wereld waar ruim 4000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, en andere veelal historische voorjaarsbloeiende bolgewassen bloeien. In deze tuin worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn. De Hortus Bulborum heeft als belangrijkste doel om deze rassen in stand te houden. Elk voorjaar kleuren de velden in de meest uiteenlopende tinten. Deze prachtige tuin opent begin april en sluit de deuren half mei. 

Over Total Systems

Total Systems is een specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van geavanceerde, compleet geautomatiseerde machines en verwerkingslijnen voor de bloembollen- en bloemensector.