De bollenschuur

De bollenschuur, opgetrokken in de stijl van de jaren twintig van de vorige eeuw, is het ontmoetingspunt van de Hortus Bulborum. In deze schuur bevindt zich een klein informatiecentrum met boeken en folders. Op een foto wand  wordt een deel van de rijkgeschakeerde collectie historische bloembollen getoond. Een groot beeldscherm laat een diapresentatie zien van bloembollen van de Hortus Bulborum die op dat specifieke moment nog niet in bloei zijn.

In een vitrinekast zijn historische tulpen- en hyacintenvazen tentoongesteld. Boeken, tassen, vaasjes, foto’s van historische tulpen en vele tulp gerelateerde cadeaus en souvenirs zijn volop te verkrijgen in een groot assortiment.

De verkoop van de zomerbloeiende bloembollen is geheel nieuw opgezet.  Een wandstelling is ingericht met prachtige bijzondere zomer- en najaar bloeiende bolgewassen tegen heel aantrekkelijke prijzen, absoluut een blikvanger in de bollenschuur!

Ook nieuw is de grote leestafel. Naast allerlei tijdschriften liggen er een aantal fraaie fotoboeken van de historische collectie van de Hortus Bulborum. Deze bloembollen kunnen naar keuze in kleine aantallen maar ook prachtige samengestelde pakketten worden besteld voor levering dit komende najaar.

In plaats van een museumcafé heeft de Hortus Bulborum in de bollenschuur de ‘konkelhoek’. Daar kan men onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijke appeltaart ervaringen uitwisselen, verhalen vertellen of gewoon even bijkomen. Op mooie dagen kan dat zelfs op het nieuw aangelegde terras.