Routebeschrijving

Wij zijn geopend van 28 maart t/m 16 mei.

Routebeschrijving

Vanuit Amsterdam, reisduur CA. 30 minuten

Neem de A9 richting Alkmaar tot afslag Castricum-Uitgeest-Zaandam. Sla aan het einde van de afrit, rechtsaf richting Uitgeest. Laat Uitgeest rechts liggen en vervolg de N 203 richting Castricum. Ga bij de eerste stoplichten rechtdoor, en na het bord bebouwde kom Limmen, de tweede weg aan uw rechterhand in. Een bord wijst u de weg. Aan de linkerkant van de Rijksweg vindt u op dat punt Restaurant “Bistro Limmen”. Parkeer uw auto op de kleine parkeerplaats tussen het witte verenigingsgebouw ‘Ons Huis’ en de kerk, of langs de weg.

Vanuit Alkmaar

Neem de zuidelijke ringweg in westelijke richting, sla bij de eerste stoplichten na het Kooimeerplein linksaf richting Heiloo. Rijdt de N 203 in zuidelijke richting. Na verschillende stoplichten en rotondes komt u op de Rijksweg in Limmen. Volg deze totdat u een stoplicht heeft gepasseerd en u aan uw rechterhand Restaurant Bistro Limmen. Hier gaat u linksaf de Zuidkerkenlaan in. Parkeer uw auto op de parkeerplaats tussen het witte verenigingsgebouw ‘Ons Huis’ en de kerk, of langs de weg.

Parkeren

Parkeren rond en bij de Hortus Bulborum is geheel gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang, vóór de historische PKN Kerk. Ook is er voldoende parkeerplaats bij het museum “De oude School” aan de schoollaan. (Tevens ruimte voor het parkeren van autobussen).

Via openbaar vervoer, reisduur CA. 60 minuten

Uiteraard kunt u ook met het openbaar vervoer bij ons komen.

Komt u met de trein, dan uitstappen op het station “Castricum”. Vervolgens neemt u de bus Lijn 167 richting Alkmaar. Uitstappen in Limmen, halte: “Limmerbuurt”. Dan loopt u ca. 100 mtr. zuidwaarts en volgt de borden “Hortus Bulborum”. De loopafstand is ca. 400 mtr.

Met de bus vanuit Alkmaar of Beverwijk: Lijn 167, in Limmen uitstappen bij halte “Limmerbuurt”. Dan loopt u ca. 100 mtr zuidwaarts en volgt de borden “Hortus Bulborum”. De loopafstand is ca. 400 mtr.

De bus komt nog maar 1 x per uur in Limmen.

Hortus Bulborum Foundation
Zuidkerkenlaan 23A,  1906 AC Limmen

Veelgestelde vragen

De museumtuin van de Hortus Bulborum is helaas minder geschikt voor de gebruikers van een rolstoel. Wel hebben wij een zg. Strandrolstoel ter beschikking. Hiermee kan men de museumtuin vrij goed bezichtigen. Ook kunt U met een rollator de hoofdpaden prima gebruiken, echter, de smalle paadjes tussen de bollen zijn hiervoor niet geschikt.

Honden zijn niet toegestaan