Hortus te limmenDoor corona moesten we helaas voor het 2e jaar op rij de tuin gesloten houden. De bollen kwamen prachtig op en hebben ook uitbundig gebloeid.

De voortuin zag er verzorgd uit, de bloembakken stonden in volle bloei en door het koude voorjaar bleef de tuin tot diep in mei één grote bloemenzee.

Hoe jammer is het dan, om dit niet te mogen delen met het publiek. Veelvuldig hebben we de vraag moeten beantwoorden: “Waarom mogen we niet even op de tuin rondkijken?” Een vraag waar ook wij niet het juiste antwoord op hebben kunnen geven.

Ook bij ons was er veel onbegrip. We hebben er met zijn allen, bestuur en vrijwilligers zoveel uren ingestoken om alles er verzorgd te laten uitzien.

Toch hebben we besloten de confrontatie met de wetgever niet op te zoeken. Maar jammer blijft het natuurlijk wel, dat we al dat moois niet met u hebben kunnen delen. Bovendien zijn ook een deel van onze inkomsten voor de 2e maal weggevallen.

Een klein voordeel is geweest dat we meer tijd hebben kunnen besteden aan de verzorging van de gewassen. Virus en onkruid blijven een groot probleem op onze tuin. Aan beide problemen vooral het viruszoeken kon nu ongehinderd doorgang vinden en hieraan zijn vele uren besteed. We hebben grondverbetering doorgevoerd en uiteraard heeft drainage ook onze primaire aandacht.

Gelukkig hebben de bollen niet veel hinder gehad van de grote regenval in juni en hebben we een goede oogst kunnen binnenhalen.

Wereldwijd is er een grote vraag naar bloembollen en ook wij hebben daarvan kunnen profiteren. We hebben deze zomer veel bollen verkocht en toen we in de herfst onze tuin weer hadden beplant, voortuin en bloembakken voorzien van de restanten, was de schuur geheel leeg.

Gelukkig heeft deze goede verkoop van bloembollen ons verlies grotendeels kunnen beperken.

Het afgelopen jaar zijn er weer vele uurtjes gemaakt door onze vrijwilligers. Nu ligt de tuin in winterrust en kijken we vol vertrouwen uit naar de opening voorjaar 2022.

Mocht u ons willen steunen, via onze website kunt u donateur of soorten sponsor worden. Wij kunnen het geld momenteel goed gebruiken. Bij voorbaat onze dank.

In het vertrouwen dat wij u het komende jaar weer op de tuin kunnen ontvangen wensen wij u gezegende feestdagen en bovenal een

gezond en bloeiend 2022